Home Artikel Muslimat tumpu kebajikan rakyat

Muslimat tumpu kebajikan rakyat

110
0
SHARE

JOHOR BAHRU, 17 Sept – Muktamar Muslimat PAS kali ke-54 kali ini telah memilih tema ‘Muslimat Prihatin Masyarakat Sejahtera’. Tema ini dipilih lantaran iltizam muslimat PAS untuk terus mendokong agenda kesejahteraan rakyat.

Muslimat iltizam untuk meneruskan kesinambungan komitmen terhadap agenda kebajikan rakyat seluruhnya tanpa mengira kaum, agama mahupun apa juga perbezaan yang ada.

Ia juga sekaligus menjadi ‘soft reminder’ kepada ahli dan jentera muslimat seluruh negara agar terus memberi tumpuan jepada usaha yang telah digerakkan menjelang dan semasa PRU13 yang lepas. Dengan hasrat tumpuan terhadap isu-isu lebih merakyat terus diberi keutamaan melebihi apa jua isu lain yang berbangkit.

Muslimat berhasrat untuk memperkasakan program muslimat bersama masyarakat bagi mendekatkan hati antara ahli-ahli muslimat PAS dengan masyarakat. Hajah Siti Zailah yang merupakan Ketua Dewan Muslimat Malaysia berharap agar program-program kebajikan tidak terpisah daripada muslimat dan terus bersebati dengan jemaah ini. Justeru, beliau turut berharap agar tumpuan lebih diberikan kepada isu-isu rakyat melebihi apa jua isu berbangkit yang lain.