Home Dewan Muslimat BPMS Pendekatan Tepat Dekati Rakyat

BPMS Pendekatan Tepat Dekati Rakyat

401
0
SHARE

Oleh: Nabilla Najat

APRIL, 27 April – Menerusi pembawaan segar PAS, Budaya Politik Matang dan Sejahtera (BPMS), rakyat pelbagai peringkat tanpa mengira sempadan geografi dapat didekati dan disantuni.

Demikian menurut Tuan Roslina Tuan Sulaiman mewakili Dewan Muslimat PAS Negeri (DMPN) Terengganu yang bangkit untuk menyampaikan ucapan penangguhan.

Di kesempatan itu juga, beliau turut mencadangkan kepada Dewan Muslimat PAS Malaysia (DMPM) agar dapat¬†meneruskan ‘roud tour’ Gelombang Munajat Akifi bagi menyemarakkan pembinaan muslimat yang alim, sufi lagi haraki.

Ujar beliau, menerusi BPMS, ahli PAS sentiasa dekat dengan masyarakat pelbagai peringkat sama ada di kampung, bandar, golongan elit, golongan non-muslim dan lain-lain lagi.

“Kami turut menjadikan anak-anak non muslim sebagai anak angkat dengan membantu pembiayaan pelajaran, menyambut hari lahir dan lain-lain,” tambah beliau di Muktamar Dewan Muslimat PAS Malaysia kali ke-57 yang berlangsung di Komples PAS Kota Sarang Semut dengan bertemakan ‘Muslimat Memacu Kemenangan’.