Home Dewan Muslimat Pasca Badai: DMPM Terus Gagah dan Istiqamah di Usia 57 Tahun

Pasca Badai: DMPM Terus Gagah dan Istiqamah di Usia 57 Tahun

312
0
SHARE

Alor Setar, 27 April – “Alhamdulillah, dalam usia 57 tahun ini, Dewan Muslimat PAS Malaysia yang merupakan sayap kiri parti, terus melangkah dengan gagah dan istiqamah dalam mendepani zaman yang disebut-sebut sebagai dunia tanpa sempadan.”

Demikian ucapan penyelaras Muktamar DMPM, Puan Kartini Ahmad ketika dijemput menyampaikan ucapan alu-aluan bagi meraikan kehadiran para tetamu, saf pimpinan dan perwakilan serta pemerhati ke Muktamar Dewan Muslimat PAS Malaysia kali ke-57 hari ini.

Dalam ucapan tersebut, beliau turut menzahirkan rasa syukur dan ucapan tahniah atas keteguhan jiwa para muslimat yang berjaya melepasi ‘ujian sehingga ada yang gugur di medan perjuangan’.

Terdahulu, majlis perasmian membuka tirainya sebaik Mursyidul Am PAS, Tuan Guru Ustaz Hashim Jasin tiba di lokasi majlis diikuti alunan nasyid Asmaul Husna, lagu Negaraku dan lagu rasmi PAS, ‘Berjihadlah’.

Bagi menambah keberkatan majlis, agenda diteruskan dengan bacaan ayat suci Al-Quran oleh Saudara Muhammad Rayyan Abdullah sebaik selepas ucapan aluan pengerusi majlis. Ucapan Puan Kartini yang juga Setiausaha DMPM disusuli pula dengan ucaptama yang disampaikan sendiri oleh Ketua DMPM, Ustazah Hajjah Nuridah bt Mohd Salleh.

Kompleks PAS Kedah, Kota Sarang Semut menyaksikan kebanjiran muslimat dari seluruh pelusuk negara seawal 7.30 pagi hari ini bagi menyerikan Muktamar Dewan Muslimat PAS Malaysia kali ke-57.