Home Muktamar PAS Ke 64 Dewan Muslimat Hadir Ke Muktamar, Elak Pengaruh ‘Politik Jalanan’

Hadir Ke Muktamar, Elak Pengaruh ‘Politik Jalanan’

688
SHARE

Oleh : Rohayati Ripin

KUALA NERUS – Muslimat PAS menyeru agar seluruh masyarakat hadir beramai-ramai ke Muktamar PAS Pusat yang diadakan di negeri Terengganu pada tahun ini untuk mengelakkan pangaruh ‘politik jalanan’.

Ketua Muslimat kawasan Kuala Nerus Hajah Jamilah Jusoh berkata, seterusnya ianya dapat menggalas amanah parti dengan penuh yakin bahawa Islam pasti menang.

“Saya merasa sangat berbesar hati dan beruntung apabila muktamar ke – 64 dibuat di negeri Teregganu dan Kuala Nerus terpilih sebagai tuan rumah,

“Ianya bukan sahaja mudah untuk hadir tetapi dapat menimba banyak ilmu bagi menjayakan satu-satu program besar di mana pengalaman ini kita tak akan dapat dengan hanya teori tanpa benar-benar melakukanya,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika dihubungi pihak media semalam, Isnin, 10 September.

Katanya, semua tenaga daripada muslimat, Ahli Jawatankuasa (AJK) Dewan dan Dewan Undangan Negeri (DUN) membantu untuk melicinkan persiapan Muktamar Muslimat yang akan di adakan pada 13 hingga 16 September 2018.

Tambah beliau, semua unit yang penting diserapkan terutama persiapan penerangan publisiti gerai dan nurseri agar muktamar dapat berjalan lancar.

“(kita) ketepikan seketika tugas harian yang tak pernah habis untuk sama-sama melihat sendiri suasana maktamar,

“dan dengar sendiri ucapan dari pimpinan utama kesayangan kita serta inshaa Allah dengannya akan menjadikan kita lebih jelas hala tuju perjuangan PAS dalam menangani politik semada,

“Harapan mendapat kesan terbaik buat semua lebih-lebih lagi muktamar diadakan dalam suasana dan masa yang tepat,” ujarnya.

Justeru, beliau menyeru dan mengharapkan agar semua perwakila dan pemerhati samada muslimin dan muslimat tidak melepaskan peluang untuk sama-sama menjayakan Muktamar Tahunan Parti Islam Semalaysia (PAS) kali ke 64 kerana ianya adalah sebuah perjuangan Islam.