Home Muktamar PAS Ke 64 Dewan Pemuda Pemuda PAS Setiu Alu-alukan Pengunjung Muktamar

Pemuda PAS Setiu Alu-alukan Pengunjung Muktamar

1142
SHARE

Oleh: Abd Muhaimin

SETIU – Dewan Pemuda PAS Setiu mengucapkan selamat datang kepada para perwakilan dan pemerhati Muktamar Dewan Pemuda PAS Pusat (DPPM) yang akan mula bersidang pada 13 September, Khamis ini.

Ketuanya Zaidan Abdullah berkata, negeri Terengganu akan menerima kunjungan dari para perwakilan Muktamar Dewan Pemuda PAS Pusat (DPPM) dari seluruh pelosok negara.

“Muktamar penuh pula yang akan berlangsung di Stadium Tertutup Gong Badak bermula dari 15 sehingga 16 September ini,

“saya bagi pihak Pemuda Setiu dan Pemuda PAS Terengganu ucap selamat datang kepada semuanya….perwakilan, pemerhati dan orang ramai….semua sekali,” ujarnya.

Sementara itu, Pengarah Majlis Tindakan Dewan Undangan Megeri (MTD) Permaisuri Ustaz Zul Bhari A Rahman mengucapkan Syabas kepada Badan Pehubungan PAS Negeri Terengganu (BPPNT) kerana bersedia menjadi tuan rumah.

Beliau juga menyeru kepada seluruh pemuda di DUN Permaisuri supaya mengambil peluang untuk turut serta.

“Saya mengharapkan penglibatan sacara keseluruhan khusus kepada pemuda PAS Permaisuri pada Muktamar Kali ini kerana inilah satu-satunya peluang untuk kita mendengar amanat khusus dari pimpinan utama PAS.” Katanya

Katanya lagi, “Kesempatan ini harus di rebut sebaik mungkin supaya kita lebih memahami tugas kita demi menjaga agama Allah dan dapat menjadi kekuatan untuk kita terus bekerja bagi mengekalkan kemenangan yang di anugerahkan oleh Allah ini.”

Muktamar (DPPM) akan berlansung pada 13 sehingga 14 September ini di dewan utama Duyong Marina Resort Kuala Terengganu. Para perwakilan dan juga pemerhati akan mula memdaftarkan diri bermula jam sembilan pagi (Khamis).

Beliau dipetik ucapan dari Makkah ketika perbualan ditalian aplikasi WhatsApp bersama Ketua Pemuda Pas Dun Permaisuri saudara Abdul Muhaimin Muhammed tengah hari tadi.